Centar za odvikavanje od ovisnosti - Marjanovac

Centar za odvikavanje od ovisnosti - Marjanovac

Centar MARJANOVAC je mješovita terapijska zajednica koja pruža pomoć osobama s poteškoćama ovisnosti i djeluje već od 2000. godine. Udruga je neprofitabilna, nevladina i nekonfesionalna.

Profilirao se u terapijsko - odgojnu zajednicu koja od 2003. radi po Programu PROJEKT ČOVJEK Talijanskog Centra solidarnosti don Mario Picchi (CeIS) iz Rima. Snažno i progresivno razlučio je svoj vlastiti način terapijsko - odgojnog rada, koristeći oblike fleksibilnijeg i individualnijeg pristupa korisnicima služeći se interdisciplinarnim pristupom kroz timski rad operatera stručno osposobljenih za ovu djelatnost.                  

Mogući korisnici su sve one osobe (žene i muškarci) koje slobodno odluče suočiti se s problemom ovisnosti, zbog čega su došli u nesklad sa samima sobom, vlastitim emocijama, članovima obitelji ili društvenom zajednicom.        


ORGANIZACIJSKA STRUKTURA

Različitim oblicima direktnog rada sa korisnicima (kroz grupnu dinamiku i individualni rad) te uz radne aktivnosti pomaže se osobama pronaći put do njih samih kao i oko stjecanja radnih navika kroz radne sektore gdje najviše do izražaja dolazi sva sposobnost, kreativnost i odgovornost samih korisnika. Pomaže im se također i u organiziranju slobodnog vremena. 


ŠTO NUDI CENTAR MARJANOVAC  OVISNIKU KOJI TRAŽI OD NJEGA POMOĆ?

...Buđenje nade, da se osoba osjeti ista kao drugi, da bude prihvaćena, da može voljeti i biti voljena, da osjeti mržnju, ljutnju, bol, strah, ljubav, da nađe mir sama sa sobom, stekne iskustvo mogućnosti življenja i rasta osobnosti bez zaštite psihoaktivnih supstanci sa svime onim pred čim je čitav život bježala.


NAJOSNOVNIJE INFORMACIJE VEZANE UZ OSTAVRIVANJE  KONTAKTA I ULASKA U TERAPIJSKU ZAJEDNICU

CENTARARJANOVAC, GRADIŠKACESTA 188, 78 255 ALEKSANDROVAC - BiH

00387 51 580 482. ( www.centarmarjanovac.com ; centarmarjanovac@yahoo.com

KONTAKTOSOBE: s. Amata Anđelić (Koordinatorica Centra Marjanovac)

Glorija Lučić, Bojan Trgić (operater u I. Fazi)

NAPOMENA ZA ULAZAK U TERAPIJSKU ZAJEDNICU:

Pripreme za ulazak se odvijaju putem kolokvija izravno u Centru ali zbog razloga velikih udaljenosti naših korisnika, ako nije moguće drugačije onda se odvijaju telefonski i prema dogovoru sa stručnim osobljem CENTAR MARJANOVAC.

ZA MOGUĆE KORISNIKE KOJI SU MOTIVIRANI ZA RJEŠAVANJE SVOGA PROBLEMA U TZ CENTRU MARJANOVAC JE OSOBNI KONTAKT SAMOG KA ILI KORISNICE SA CENTRA "MARJANOVAC" KAO I NJIHOVIH OBITELJI ILI PRAVNE INSTITUCUJE KOJA IH ZASTUPA.  KOLOKVIJI (razgovori) SE OBAVLJAJU PUTEM TELEFON ILI DIREKTNO U CENTRU PO DOGOVORU SA OPERATERIMA PRVE FAZE U RADNIM DANIMA OD 11:00 DO 13:00 ILI 16:00 DO 17:00

 POTREBNA MEDICINSKA DOKUMENTACIJA ZA ULAZAK  (NE STARIJA OD 6 MJESECI)

NALAZ I MIŠLJENJE PSIHIJATRA / NEUROPSIHIJATRA,

HEPATOGRAM

TPHA-VDRL

DERMATOVENEROLOG

Anti-HIV,MARKERI HBV i HCV 

RTG-pluća

TEST TRUDNOĆE ZA ŽENE

Preporuka  - poželjno je pregledati zube prije ulaska i ako je moguće sanirati hitne probleme sa zubima (upale, vađenja i sl.)

NAPOMENA ZA DRŽAVLJANE BiH: uz med. dokumentaciju potrebna je jedan važeći lični / osobni dokumentom sa slikom

NAPOMENA ZA STRANE DRŽAVLJANE: uz medicinsku domunebtaciju potrebno je radi traženja dozvole za boravak po osnovu liječenja slijedeća dokumentacija:

PASOŠ / PUTOVNICA + DVIJE SLIKE

POTVRDA OD SUDA da se ne vodi / vodi krivični postupak

POTVRDA OD MUP-a o nekažnjavanju/kažnjavanju

Polisa zdravstvenog osiguranja ili dokaz o prijavi kod Fonda zdravstva ili dokaz o uplaćenom putničkom zdravstvenom osiguranju

 

 

Dobrodošli na eksperimentalnu web stranicu Centra Marjanovac, Aleksandrovac - BiH. Pojedini dijelovi i sadržaji su u izradi. Molimo strpljenje i zahvaljujemo na razumijevanju!

© 2015 Copyright Centar Marjanovac, Aleksandrovac - BiH. Sva prava pridržana.