Centar za odvikavanje od ovisnosti - Marjanovac

Centar za odvikavanje od ovisnosti - Marjanovac

Terapijska zajednica 

Terapijska zajednica je okruženje bez psihoaktivnih supstanci u kojem osobe sa problemom ovisnosti, žive zajedno na organizirani i strukturiran način u cilju postizanja načina života oslobođenog od bilo koje ovisnosti u vanjskom društvu. Ona predstavlja minijaturno društvo u kojem korisnici i osoblje kao facilitatori, imaju jasno određene uloge u skladu sa određenim pravilima, a koje su dodijeljene i oblikovane da unaprijede proces tranzicije i promjena kod korisnika.

Centar Marjanovac od 2003. gradi svoj vlastiti identitet i temelji svoje djelovanje na filozofiji i metodologiji programa Projekt Čovjek Talijanskog Centra Solidarnosti iz Rima (CeIS).

Program okvirno traje oko dvije godine, a  podijeljen je u četiri faze:

1. Prihvat u Centar

2. Faza zajednice

3. Rezidencijalna faza resocijalizacije

4. Resocijalizacija ambulantnog karaktera

Terapijska zajednica  je u početku sklonište, zatim kroz kratko vrijeme kuća, i na kraju odskočna daska za novi početak. (Donald Ottenberg direktor evangeličke bolnice u Philadelphia)

Dobrodošli na eksperimentalnu web stranicu Centra Marjanovac, Aleksandrovac - BiH. Pojedini dijelovi i sadržaji su u izradi. Molimo strpljenje i zahvaljujemo na razumijevanju!

© 2015 Copyright Centar Marjanovac, Aleksandrovac - BiH. Sva prava pridržana.